Foto genomen op 5 maart 2009

woensdag 31 december 2008

Doe jij even de deur dicht? Would you please close the door?

Hier kun je zien hoe het gaat met het aanleren van het dichtdoen van de deur. (Trucje level 3)

Het moeilijkste voor Tom is als de deur helemaal openstaat en hij dus er eerst achterlangs moet om zo de deur dicht te kunnen gaan doen. Soms duwt hij aan de verkeerde kant van de deur... En dan krijgt hij het ook voor elkaar! Want dan veert de deur vanzelf wat meer dicht zodat hij hem dan makkelijk helemaal dicht kan doen... maar dat is niet zoals ik het hem wil aanleren.

Zoals je op dit filmpje kunt zien begint Tom de idee van het dicht doen van een helemaal geopende deur door te krijgen. Dus eerst er achter langs zodat je dan met je NEUS de deur dicht kan gaan doen. (Tom vindt deze oefening echt heel erg leuk!)

Ik geef op dit moment in het leerproces het commando nog niet van te voren maar tijdens de handeling (het dicht doen van de deur). Dit doe ik omdat Tom het commando nog moet leren. Later in het leerproces kan ik het commando ook geven voordat hij aanstalte maakt.

In this video you can see the trick we choose for level 3. Tom is closing the door with his nose. It was a little hard to teach Tom not to use his paw... but he understands it and we are now practicing on closing the door when he is completely open. So Tom has to go behind the door and then close it. Sometimes he was pushing the door the wrong way. But you can see, Tom is doing a great job!

2 opmerkingen:

Bex and the Bookends zei

Way to go Tom! we're very proud of you and Danielle for the great work!!

Did you show this off on the levels list? If so, I missed it.

Anoniem zei

Hoi Daniëlle,

Vergeet je niet de huissleutel als je even de deur uitgaat.
Voor je het weet sluit Tom je buiten !
Leuk filmpje.