Foto genomen op 5 maart 2009

donderdag 2 oktober 2008

Update leveltraining: Oefening 23: Target

Oefening 23: Target

* De hond raakt het gemarkeerde uiteinde van een targetstok met haar neus aan.
* Op slechts één stemcommando.
* Het aanbieden van de stok is vanzelf een tweede commando.

Dit is een handige oefening als je met je hond een hondensport wil gaan doen. Je kunt de stok dan gebruiken om je hond te leren tussen je benen door te slalommen, je kunt het gebruiken om de hond rondjes te leren draaien, over sprongen heen te gaan, op een loopplank te lopen etc.

Het is de bedoeling dat de hond de stok aanraakt en er niet in bijt.... Tom is helemaal enthousiast als hij de stok ziet en wil hem persé aanraken... en het aanraken bij hem werd al snel bijten in de stok.... en iets vastpakken is natuurlijk het leukste wat er is voor een retriever....

Ik heb dit opgelost door de stok verticaal te houden, in plaats van horizontaal en door Tom eerst uit te laten eten... voordat hij opnieuw mag. Hij wilde namelijk zo graag dat hij kauwend en al de stok aanraakt. En tja, als ik dan nog click ook... (Foutje, en je krijgt wat je clickt....)

Op dit moment na wat training kan ik de stok op verschillende manieren vasthouden, en Tom raakt het uiteinde keurig zachtjes met zijn neus aan. Ik ga hem morgen testen en hopelijk slaagt hij voor deze oefening. Het einde van level 2 is al in zicht!

Geen opmerkingen: