Foto genomen op 5 maart 2009

dinsdag 25 november 2008

Oefening 22 Staan en blijf level 3

Ik ben druk aan het trainen op de staan en blijf level 3.

Om het staan en blijf, terwijl iemand de hond onderzoekt, aan te leren wordt er in dit level gevraagd om een zit en blijf terwijl iemand de hond aanraakt over de kop en de flanken.

Ik ben dus druk aan de slag gegaan met de zit en blijf. Ik wil dat Tom, wat er ook gebeurd, blijft zitten. Want blijven zitten als iemand Tom aanraakt is bijna het onmogelijke vragen....dus ga ik dit trainen met allerlei moeilijke afleidingen, zodat de stap naar iemand die op hem afloopt en hem gaat aaien (zonder dat hij overeind mag komen) zo klein mogelijk te maken.

Wat heb ik al gedaan.
Ik ben begonnen met Tom voor me die netjes uitzichzelf ging zitten. (geen commando gegeven) En toen... Je had me bezig moeten zien... Ik heb een speeltje gepakt, weggegooid, ik heb een ander piepspeeltje gepakt en dat heftig laten piepen, ik heb met een speeltje op de grond geslagen.

Ik heb staan springen voor Tom, in de rondte draaien, in mijn handen geklapt, gezongen.... ik ben gaan zitten en gaan liggen op de grond. En ik ben zelfs op mijn knieën gegaan voor mijn hond!

Het ging eigenlijk heel goed. Tom bleef netjes zitten. Alleen toen ik langs hem heen kroop kwam hij overeind. En toen ik op de grond lag en met mijn benen begon te zwaaien stond Tom op om te kijken of ik wel helemaal goed bij mijn hoofd was.... hmmmmm...

Het kruipen langs Tom heen en het op de grond gaan liggen met mijn benen bewegend in de lucht zijn nog dingen waar ik verder op ga oefenen.

Ondertussen heb ik mijn lichaamsbeweging ook weer gehad...

Stand stay.

Because the stand stay (sit stay in this level) with someone touching Tom is a very difficult exercise I have been practicing the sit stay with all kind of distractions. (To make the step to someone approaching him, smaller.)

So I started with Tom in front of me,while I was singing, clapping my hands, jumping up. I also sat on the floor, lay down, I even crawled over the floor. You should have seen me...

I used toys as distraction. Trowing them away, squeezing toys to make funny noises, slamming them on the floor.

Tom did a great job!

He only stood up twice. (With me crawling over the floor, and when I lay down and was fast moving my legs in the air, he then came by me asking if I was loosing my mind... hmmmm...)

1 opmerking:

Bex and the Bookends zei

YAY Tom!

Molly worries any time I am on the floor and hurries over to try to help me. She did this even before I started training her as an SD.

So Tom might just be worried that you are hurt!