Foto genomen op 5 maart 2009

maandag 26 oktober 2009

Vrouwtje ziek, ikke circusartiest...

Omdat het vrouwtje een beetje ziek is, en lekker buiten wandelen er even niet in zit, dacht ze dat ik het wel leuk zou vinden om wat kunstjes te leren. Gek vrouwtje toch!

Zo heb ik gisteren geleerd om the 'high five' te geven. Dat wil zeggen dat het vrouwtje haar handpalm ter hoogte van mijn hoofd houdt of iets lager en ik die dan aantik met mijn voetzooltje. (Terwijl de andere poot op de grond blijft staan) Ik kan het zelfs links en rechts. Vanmorgen heeft ze me dat verschil even uitgelegd en dat snap ik nu ook helemaal! Dus als zij haar linkerhandpalm laat zien dan tik ik er tegenaan met mijn rechtervoetzooltje als zij haar rechterhandpalm laat zien dan tik ik er tegenaan met mijn linkervoetzooltje. Weet niet zo goed wat het nut van dit alles is. Maar het vrouwtje moet er om lachen en vind het leuk dus dan vind ik het ook leuk :) Enne, bezig zijn vind ik altijd leuk!

Ik zal iets bekennen... ik ben nogal rechtspootig... nee dat heeft niets te maken met politieke voorkeur ofzo maar ik gebruik het liefst het eerst mijn rechterpoot en draai het liefst naar rechts. Zo maak ik dus het liefst de twist (een rondje om je as draaien) met de klokmee (dus naar rechts). Nu is ze vanmorgen ook begonnen om me de andere kant op de leren draaien. Ik word er wel een beetje misselijk van hoor al dat gedraai... maar als ze ze nou gaat combineren de ene keer linksom de andere keer rechtsom moet het goedkomen lijkt me of loop je dan gewoon rechtdoor? Nou ja, daar mag mijn vrouwtje over nadenken.

Circusartiest worden is een zware opgave. Maar ik als clown geniet er met volle teugen van. En ik verheug me al op publiek! Een echte circusartiest kan niet zonder nietwaar.

Nou vrouwtje beterschap.

Knuffels Tom

donderdag 8 oktober 2009

Heide


Vanmiddag even lekker wezen wandelen op de heide.
Hopelijk heeft Tom nog genoeg energie over voor vanavond... de training...

dinsdag 6 oktober 2009

Deze week

BegroetenHet trainen van netjes blijven zitten als iemand op het baasje afloopt en de hond gaat aaien, gaat echt steeds beter. We zijn nu al zover dat mijn vader en mijn moeder op mij af kunnen lopen en rare bewegingen kunnen maken zonder dat Tom overeind komt! Ook rare geluiden is geen probleem! Net zoals aaien.

Het is nu nog wat zoeken naar nog meer mensen die mee willen helpen trainen. Bij de supermarkt is het ook geen probleem meer. Tom blijft netjes zitten. Hoe dicht de mensen ook voorbij lopen. Dus ik moet het hem wat moeilijker maken. Misschien dat ik een markt op ga zoeken.

Ook de zit en blijf en af en blijf buiten gaat goed. Vandaag geoefend op 1 meter afstand en 0.30 seconden. Dat was geen enkel probleem. (Binnen zitten we op meer dan 9 meter en tijden van 2 minuten tot 5 minuten) Vooral buiten zijn er zoveel afleidingen/ beloningen voor Tom, dat ik daar handig gebruik van maak. Ik laat hem op het trottoir liggen of zitten en na een tijdje zeg ik ok en dan rennen we samen naar de overkant, waar hij heel graag heen wil om te mogen snuffelen. (En op dit moment is er volgens mij in de buurt een teefje loops, dus mogen snuffelen is een hele grote beloning voor Tom).

De aandachtsoefening gaat ook best goed. Ik oefen op verschillende plekken. Net zoals de volg oefening.

Als nieuwe oefening hebben we donderdagavond de oefening 'voor' meegekregen. Bij deze oefening is het de bedoeling dat Tom netjes recht en dicht voor komt. De levels van Sue Ailsby geven hier ook goed advies over.

vrijdag 2 oktober 2009

Training



Deze foto is gisteravond gemaakt tijdens de training. Hij is een beetje donker maar je kunt hopelijk wel ons zien.

donderdag 1 oktober 2009

Begroeten

Vanmorgen kwam een vrouw langs en zij heeft even geholpen met het oefenen van de oefening begroeten.

Omdat dit weer een heel nieuw persoon was voor Tom heb ik het als volgt aangepakt.

(Stappenplan voor het aanleren van niet opspringen tegen mensen.)

-De vrouw blijft op afstand staan en we wachten totdat Tom gaat zitten.
-Tom gaat zitten
-De vrouw zet een stap vooruit, zolang Tom blijft zitten.
-Tom stond even een keertje op, de vrouw gaat achteruit en ik geef geen beloningen meer, en Tom herstelde zich supersnel. Dus weer even van voren af aan begonnen.
-De vrouw zet weer een stap vooruit zolang Tom bleef zitten.
-Totdat ze voor ons staat (terwijl Tom dus netjes blijft zitten)
Dit bovenstaande herhaalt.

Dit ging zo goed dus door naar de volgende stap:
-De vrouw loopt op Tom af en aait heel kort zijn borst.
-Loopt op Tom af en aait wat langer zijn borst.

Dit ging zo goed door naar de volgende stap:
-De vrouw loopt op Tom af en aait heel kort zijn schouder.
-Loopt op Tom af en aait wat langer op zijn schouder.

Ook dit ging zo goed dat ik besloot om door te gaan.
-De vrouw loopt op Tom af en aait de zijkant van Toms kop.
-Loopt weer op Tom af en aait Toms kop langer.

Nog steeds bleef Tom keurig ZITTEN!
Dus toen besloot ik om het aaien samen te voegen. Dit begint al meer op de praktijk te lijken!

-De vrouw loopt op Tom af en aait kort borst, schouder en zijkant van Toms kop.
-Loopt op Tom af en aait hem wat langer.

Toen ben ik gestopt. Tom is alleen in het allereerste begin van de oefening 2 keer overeind gekomen daarna niet meer!

Ben nog vergeten om te beginnen met het oefenen van blijven zitten terwijl ik een hand krijg...

We zijn op de goede weg!!!

We zijn er nog lang niet, dat weet ik, voordat Tom betrouwbaar blijft zitten en bij iedereen, en overal, in elke situatie, wie hij ook tegenkomt, en hoe diegene zich ook gedraagt, en ook niet opspringt als hij op iemand afloopt... Maar ik zie hem met de dag vooruit gaan!!! En wat gaat het snel! Met wat hulp van derden, gaan we er zeker komen!

Vanavond weer op naar de cursus.
Ben heel benieuwd hoe het vanavond zal gaan. Welke oefening er bij gaat komen. Heb er zin in!